Thaise ziekenhuizen....
Door: Liedeke
Blijf op de hoogte en volg Liedeke
20 Juli 2007 | Laos, Luang Prabang
Jeetje... we dachten dat we in het noorden van Thailand in de rimboe zaten...! nou, ik heb nieuws voor jullie...! Het kan nog erger! Gisteren zijn we in Luang Prabang aangekomen en daar zijn we verstoken van enig contact met de rest van de wereld, behalve zo hier en daar een intrnetcafe met heeeel langzaam internet. Mijn mobiele telefoon heeft hier ook geen bereik en ik kan zelfs geen smsjes ontvangen...! Maar het is hier echt super! Het doet me veel denken aan Indonesie, dus ik voel me hier helemaal op m'n plaats!
Om even terug te komen op de titel: na een Noors ziekenhuis, heb ik nu ook een Thais ziekenhuis van binnen kunnen onderzoeken. Helaas... De laatste avond in Mae Hong Son begon mijn grote teen te ontsteken. De volgende dag zijn we terug gevlogen naar Chiang Mai, maar toen werd 't zo erg dat we 's avonds naar 't ziekenhuis zijn gegaan. De desbetreffende teen was heel dik (en de voet ook), rood en klopte als een gek. Niet helemaal in de haak dus! Bovendien deed 't vet zeer! :S De telefoniste had via de telefoon tegen Juliette gezegd dat mijn teennagel eraf moest. Nou... als Liedeke ergens van gaat flippen.... Dat bleek ook aan mijn bloeddruk te zien: 110/193. Uhhh... De artsen geloofden het daar haast niet! De arts was super lief en begrijpend, ik kreeg wel de indruk dat hij mijn tenenfobie (:S) begreep. Een echte lieverd! Anyway... mijn nagel hoefde er gelukkig niet af, pfoe wat een opluchting! Ik kreeg een hele reut antibiotica mee die ik nu braaf slik. Ik heb er nog wel pijn aan, maar het gaat een stuk beter! Hopelijk is 't binnen een paar dagen weg!
Ik wil heel graag nog een dingetje met jullie delen...! In Chiang Mai gingen we naar een klooster, de Wat Phra Luang. Het was een vervallen klooster uit 1441 maar het bijzondere was dat er monnikken zaten waar je mee kon praten. Die kans hebben we benut! We hebben twee uur met ze gepraat. Eerst vroeg ik hen dingen over het boeddhisme, hun leven en de rest en daarna wilden ze graag dingen weten over mijn leven. Tot slot hebben we nog even een lesje Nederlands gedaan! 'Graag gedaan' kregen ze zowat hun strot niet uit! haha!
Leute, wij gaan een eettentje aan de Mekong opzoeken! Je kunt hier onwijs lekker eten, dus dat gaan we nu even doen!
Heel veel liefs vanuit het geweldige Laos!
xxx Liedeke
20 Juli 2007 - 13:31
Mam:
Hee lieverd!
Je jaagt me wel de stuipen op het lijf met je ziekenhuis bezoekjes in het buitenland!!
Hopelijk is het snel over en kun je weer pijnloos genieten van Laos en alle nieuwe ervaringen daar!!
Veel plezier en een knuffel
Mams
20 Juli 2007 - 14:28
Priscilla:
Heeyy Liedeke,
Hee, hoe gaat het daar?
Ik was je bijna vergeten, dat je weg was, maar ik zit met Cis op msn en die zei dat je daar zat, dus ik dacht ik stuur maar ff wat.!
Ik wens je heel veel plezier nog verder en ik hoop je snel weer te zien!
Doeii Doeii!
Groetjes en -XxX-jes van, Priscilla
(Nichie van Cis! :) ) -
20 Juli 2007 - 14:31
Francisca:
hey lied,
dat is toch ook wat joh! was je door een insect gebeten ofzo? maar wel toevallig ik zit namelijk ook aan de antibiotica :S maar niet voor mn grote teen hoor ;). heb keelonsteking en griep verschijnselen. gelukkig gaat het nu ook weer wat beter.
goed om te lezen dat jullie in laos zijn aangekomen, ik heb genoten van jullie fotos. vooral van die vrouwen met die lange nek geweldig!! have fun in laos, en wordt maar snel weer beter meid.
xxx cis -
20 Juli 2007 - 16:31
Lieke:
Hoi meiden!
Het klinkt echt helemaal geweldig! Heel herkenbaar ook! In dat klooster in chiangmai zijn wij ook geweest en heeft op ons ook veel indruk gemaakt! ECht heel leuk om te lezen allemaal! Morgen vertrekken wij naar China, dus dat komt ook helemaal goed! Geniet ervan en Lied succes met de teen...
Liefs lieke -
20 Juli 2007 - 17:06
Linda:
Hey Lied!
Dat is even schrikken,een ziekenhuis bezoek in Thailand! Ik hoop dat het met de antibiotica snel over is.De verhalen klinken echt super. Geniet ervan.
Kus,
Lin
21 Juli 2007 - 10:11
Liesbeth:
dat is even schrikken van je teen. Hoop snel dat het beter gaat. Veel plezier daar!! x liesbeth -
21 Juli 2007 - 23:51
Marja:
ha die meiden,
Zit nu zelf op een balkon van een hotel aan Miami Beach, Ja ja met uitzicht op een turquase Atlantische oceaan!! ben zelf geen zeezwemster, maar 32 graden C. moest ik zelf toch ook eens proberen. Zalig! Gelukkig kan ik makkelijk internetten, heel anders dan bij jullie. Wat een ervaring toch zo'n heel andere cultuur.Mijn ervaring is ook dat zelfs heel kleine wondjes grote ontstekingen kunnen worden in de tropen. Dus dat is echt oppassen geblazen. zeker aan je voeten, want je moet er nog wel op kunnen lopen.
Ga nu ook een hapje eten, als ik de kids uit het zwembad kan trekken.
Hele fijne reis verder!!
Marja
22 Juli 2007 - 08:42
Eva:
Hey Liedeke!
Wat super: weer op reis door Azie! Leuk dat we je weer kunnen volgen!
Sterkte met je teen en vooral: heeel veel plezier!
Groetjes! Eva -
22 Juli 2007 - 11:45
Melissa:
Hoi Dames,
Wat een avonturen beleven jullie daar. Echt top om te lezen.Liedeke,doe wel voorzichtig he met jouw teen en voet. Ze moeten nog langer mee. Ik wens jullie nog veel plezier daar.
liefs Melissa -
22 Juli 2007 - 14:15
Frank:
Heejeuhm.. ik heb volgens mij een beetje een achterstandje, lees pas net je hyves-berichtje :$ Heb dus wat te lezen! Van harte beterschap in ieder geval, en nog veel plezier. -
22 Juli 2007 - 16:08
Natasja & Jacqueline:
Hee liedeke
ik weet niet of je ons nog kent, maar wij zijn vrienden van kees en ria uit alkmaar!:) heb je het een beetje naar je zin daar zo??:) hahaha we hopen het... sterkte met je teen! het is leuk om je verhaalen te lezen.
Groetjes de kaaskoppen!... -
23 Juli 2007 - 11:42
Dirk:
Ik hoop dat het met je teen goed gaat Liedeke.
Bij Lieke is haar nagel eraf.
En ik had een vogelboekje gekocht nog harstikke bedankt.Ik hoop dat je leuke vakantie hebt.Groetjes van ons allemaal.Doei dirk -
23 Juli 2007 - 18:06
Danielle:
Zo, nou kan ik eens een berichtje op jouw site plaatsen. Leuke verhalen hoor, (behalve van die teen dan) Ik ben zelf vanmiddag uit Italie terug gekomen. 10 dagen strakblauwe lucht en alleen maar zon en warmte (35 graden) en toen kwam ik vanmiddag aan met regen en nog eens regen en 18 graden. Ik dacht even dat ik stavanger was geland met dat k*tweer...nou ik ga zo mijn warme joggingbroek aandoen en maar eens ff tv kijken. Spreek je snel weer! x Daan -
24 Juli 2007 - 20:25
Tessa:
hé liedeke!
wow wat een verhalen! echt heel leuk! En ik zit hier maar in nederland, het lijkt hier wel herfst :s...
geniet er nog lekker van!! En ik hoop dat het snel weer beter gaat met je teen!
xxx Tess
25 Juli 2007 - 16:26
Martine:
Hee liefie,
Wat een ellende met die teen! Hoe kon dat nou gebeuren? Gelukkig valt 't mee, het klinkt in ieder geval of je het nog naar je zin hebt. Hier is het een en al stress, mn computer gecrashed, veel van mn scriptie kwijt, nog meer stress, ik werk aan een stuk door. Maar nog even en dan....
Ik hoop je snel weer te lezen, heeeeeel veel plezier nog!!!!
Kussss -
26 Juli 2007 - 14:09
Mr. T:
Hey huisgenoot,
Het moet toch even, iemand in een vorig bericht bemerkte al een spelfout... En ik heb er ook nog een toe te voegen... acclomatiseren?????? In Groningen heb je een ACLO (sport kaart) dus je kan er wellicht een werkwoord van maken, maar die definitie bedoel je volgens mij niet.
Inmiddels mag ik me diëtist noemen. Scriptieprijs van de opleiding binnen gehaald en genomineerd voor 2 landelijke scriptieprijzen. Wat steekpenningen en geslijm al niet kunnen doen :D.
Verder druk met vakantie vieren en verhuisperikelen. Nog even en ik ga je weer verlaten.
Spreek je weer,
Groet.