Niet meer zo zielig! :)
Door: Liedeke en tessa
Blijf op de hoogte en volg Liedeke
10 Juli 2009 | Nepal, Kathmandu
Dit keer zijn we niet meer zo zielig, alleen nog maar een beetje! We hebben namelijk een heel zielig hondje gezien en Tessa verliest de hele tijd met kaarten en had ook nog een touwtje in haar eten! (dus eindelijk niet meer zo zielig voor Liedeke!) Bovendien regende 't net 2 tellen!!!
Even heel goed nieuws: na een hoop gezeik en naar 't vliegveld gebel zijn we uiteindelijk vanmorgen maar naar 't vliegveld gegaan om druk uit te oefenen! Ze zeiden namelijk dat de tas nog onderweg was in een GulfAir toestel. Gek, want gister was dat nog een KLM toestel! Dan maar zelf even checken! Dat hielp, want toen bleek 'ie toch ergens te liggen! (waarschijnlijk al langer dan vandaag....!) Maar gelukkig is ' ie weer terecht! Liedeke weer blij! :)
Zo, dan de rest! Gister zijn we naar de Swayambunath tempel geweest. Ja, probeer dat maar eens uit te spreken! 't Is een tempel op de top van een heuvel. Maar... wat een steile klim! 't Zweet stond overal want 't was zoooo heet! De tempel was mooi, 't uitzicht nog mooier!
Daarna gingen we naar de Bouddhanath stupa. Op Liedeke maakte deze stupa nog meer indruk! Tessa is blijkbaar niet zo snel onder de indruk! :P Rond de stupa liepen heel veel Tibetaanse monniken. Overal wapperden ook Tibetaanse gebedsvlaggen in de wind! Wat een mooi gezicht!
Rond de stupa waren allemaal gebedsmolens, maar binnenin waren er 2 ontzettend grote! We werden door een monnik naar binnen geroepen om 't ook eens te doen! tes moest een beetje in de goede richting worden gestuurd want ze botste tegen iedereen aan! Ze zullen wel gedacht hebben.....
Daarna vonden we wel dat we een relaxt middagje verdiend hadden, dus dat hebben we ook gedaan! Lekker bij 't zwembad gehangen! Heerlijk! We hebben maar meteen 2 extra nachten in dit hotel geboekt, zo relaxt is het hier! Super-de-luxe en we zijn erachter gekomen dat 't minimaal wel 125 dollar per nacht kost! Gelukkig was onze vriend de receptionist geimponeerd door onze vrouwelijke charmes en kregen we vriendenkorting! :D
Nog leuker nieuws kregen we toen we ons visum voor Tibet op gingen halen! Onze groep bestaat uit 4 personen: wij, een zwitser en een Amerikaanse! jeej! De enige veranderig is dat we de reis omgekeerd doen: we eindigen nu in Lhasa!
Gisteravond liepen we door Thamel om nieuwe kleren te kopen voor Liedeke, toen we ongevraagd een thikka op ons voorhoofd en bloemen in ons haar kregen! 't Was natuurlijk wel de bedoeling dat we nog even wat zouden betalen! Dus die arme stakkers kregen beide 5 cent van ons. Ja, moet je dat ook maar niet ongevraagd doen! :)
Hopelijk komt ons volgende verhaal vanuit Tibet!! (in hoeverre ze daar internetverbinding hebben...!!)
Veel liefs,
Tessa en Liedeke
10 Juli 2009 - 14:17
Tobias:
Nou, jullie hebben de slag iig te pakken.... Als ik jullie vriend zou zijn, dan zou ik me zorgen beginnen te maken ;P. Wageningen, Leeuwarden of ver weg, ik zou het wel weten............
Veel plezier, nu Liedeke iig niet meer in haar nakie rond hoeft te huppelen!
Liefs Tobias
10 Juli 2009 - 14:54
Han:
goed dat het zo goed gaat en beter dat jullie je tas weer hebben geniet van wat je ziet want voor je het weet ben je wel 24 uur op het vliegtuig na het saaie nederland;) kus -
10 Juli 2009 - 14:54
Jan-Jaap:
Tempels waarvan je de naam haast niet kunt uitspreken moeten bijna wel per definitie interessant zijn! Super dat je rugzak weer boven water is. Dat backpackt zeker een stukje makkelijker.
10 Juli 2009 - 15:07
Mam:
Ben enorm blij voor je dat de rugzak weer boven water is en je je eigen spulletjes weer hebt.Hele fijne reis naar tibet en ik ben benieuwd naar jullie volgende belevenissen. -
11 Juli 2009 - 06:00
Francisca:
hey,
klinkt bekend in de oren, de warmte! heb vandaag ook een of andere berg beklommen. stijl en warm, maar super mooi uitzicht ;)
morgen gaan we naar een tropisch eiland: magnetic island. hopelijk kan ik daar lekker snorkelen.
je tas nog compleet? in ieder geval fijn dat het terecht is :)
have fun in tibet!
liefs cis -
11 Juli 2009 - 19:52
Bas:
Wat leuk zeg een kleine reisgroep van 4 personen. Gelukkig weer alles bij de hand! op naar 't dak van de wereld. Wat een reisverslagen leuk hoor! Hier in het kikkerlandje gaat het ook super. Het weer is niet zo mooi als bij jullie maar voor de tuin en voor de boeren is het Zeer goed. Groetnis ut Fryslan! -
11 Juli 2009 - 20:15
Lisa-fleur:
Oeehhh! Wat een heerlijke belevenissen al! Gezellig is Kathmandu he? Vooral Thamel by night...
Passen jullie op als je vanuit Nepal de eerste klim in Tibet maakt ( ook al is het met de auto ) je stijgt onwijs, van 2250 naar 4200... ( en over een pas van 5200 )
Geniet ervan! Tibet is het meest prachtige land op de wereld!
X -
13 Juli 2009 - 08:31
Lida:
Natuurlijk vallen ze voor jullie charmes! Het lijkt me een leuke groep waar mee jullie op pad gaan. Maak een paar mooie foto's van de Potala voor mij, en er is volgens mij genoeg te internetten aldaar.
Gr.
Lida -
13 Juli 2009 - 08:59
Kees En Ria:
Hallo Liedeke
Net Cis en Eelco gesproken Cis heeft je adres doorgegeven zodat ik je nu even een berichtje stuur. Zijn weer typische reisverhalen. Elke dag weer anders het avontuur. We blijven jullie volgen.
Heel veel reisplezier en geniet van de mooie momenten en cultuur.
Gr uit castricum Kees en Ria.