Toch nog een goed einde! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Liedeke Kuipers - WaarBenJij.nu Toch nog een goed einde! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Liedeke Kuipers - WaarBenJij.nu

Toch nog een goed einde!

Door: Liedeke en tessa

Blijf op de hoogte en volg Liedeke

17 Juli 2009 | Nederland, Amsterdam

Hoi lieve allemaal!

Ons laatste verslag eindigde in Shigatse. De dag daarna zijn we vertrokken naar Gyantse. De rit was niet zo lang, maar wel erg mooi! Weer verschillende soorten landschappen; we keken onze ogen uit!!
Toen we aankwamen in Gyantse, hebben we een klooster bezochten; het Pelkor Chode Monastery. We moesten er voor betalen om foto's te maken, maar dat was 't wel waard want er stonden ontzettend mooie boeddhabeelden! Liedeke probeerde er nog enigsinds onderuit te komen maar misschien had ze haar flitser af moeten zetten.... Betalen dus! Foto's volgen later! :)
Daarvoor (en daarna) zijn we nog de oude stad in gegaan. We deelden natuurlijk de rest van onze ballonnen uit en de kinderen (en wederom de volwassenen) werden gek!! De ballonnen werden bijna uit onze handen gerukt!! Toen nodigde een Tibetaanse vrouw ons uit om bij haar binnen te komen kijken. Dat deden we graag! We werden op een bank gepoot en kregen 2 verse glazen warme melk (vers van de koe die buiten stond) in ons mik! Voor Tes was 't een teleurstelling want ze dacht dat ze thee kreeg....! ahhhhh.... Daarna probeerde een ander grietje Liedeke naar haar huis te trekken! Uit alle macht!

's Avonds hebben we in een super cafe gegeten waar Tes de sizzler chicken had en Liedeke de yaksteak (--> die ook nog flink nasizzelde op haar bord!) Jeej!

Vanuit Gyantse reden we woensdagochtend naar Lhasa. Wederom een erg mooie rit, van een uurtje of 6. Veel gezien! We kwamen onder andere langs het Yamdrok Tso meer; als het helder weer is, wordt het volledig turkoois. En dat was 't geval!! Mooie foto's kunnen maken! Op 't uitzichtpunt waren helaas ook yaks die met een touw door hun neus voortgetrokken werden. We konden er beiden niet naar kijken!!

Na de Kambla-la pas (4700m) over te zijn gestoken, arriveerden we in Lhasa, in het geweldig mooie Flora hotel. We zullen hieronder even vertellen hoe mooi 't was.... Er lagen sigarettenpeuken en haren all over the place in de douche. De douchebak was ontzettend verroest, maar we dachten dat als ze 't schoongemaakt zouden hebben we wel een nachtje zouden blijven! Dat liep anders, want Tessa werd boos! Heeeeel boos! Toen ze hoorde dat de tijden van onze gids weeeeer niet klopten, heeft ze de manager van de agency gebeld en even precies verteld wat ze wel en niet verlangde! Jeej! Go Tessa! We mochten in een ander hotel kijken en kiezen of we deze wel wilden hebben. En dat wilden we wel, want ons nieuwe hotel is geweldig en staat op een perfecte plek!! Midden in 't centrum van Lhasa, tegenover de Jokhang. We kregen er ook meteen een nieuwe gids bij, toen ze hoorden hoe erg 't allemaal was! En onze nieuwe gids is in 1 woord: wow!!! Dit zijn we niet gewend! Hij ligt niet eens te snurken op de achterbank! En hij kan dingen regelen! huh?!

Gister zijn we begonnen in het Potala. Dit is het winterpaleis van de Dalai Lama. Toch vreemd hoe Chinezen de dienst uitmaken in een Tibetaans geheel. Liedeke wordt hier een beetje boos van! Het Potalapaleis was indrukwekkend: het stond vol met Boeddhabeelden en had de vrolijkste kleuren! We hebben de graftombes van de overleden Dalai Lama's gezien en nog veel meer!
Daarna gingen we naar het Seraklooster, waar we onder andere een debat van de monniken hebben meegemaakt. Wat een herrie!!
's Avonds zijn we op 't plein voor het Potala naar een fonteinshow wezen kijken. Op de maat van de (klassieke) muziek dansten de fonteinen! Alle kinderen zaten natuurlijk middenin de fonteinen! Dus wie denk je dat op 't einde van de avond ook even in de fontein zijn gaan staan? Ja, inderdaad! Wij! hihi!

Vandaag zijn we eerst naar de Jokhangtempel gegaan. Daar was 't echt hysterisch druk want alle locals komen 's ochtends offers brengen en de processie doen.
Na de Jokhang gingen we naar norbulinka; het zomerpaleis van de Dalai Lama. Er staan op dat terrein 3 zomerpaleizen; van de 7de, de 13de en de huidige 14de Dalai Lama. Was leuk om te zien!

's Middags hebben we lekker geshopt! Ja, we hebben even wat souvenir-inkopen gedaan! Jeej!
Daarna werden we uitgenodigd door de manager van de agency (om 't goed te maken!) voor een Tibetaans diner. Hier werd ook een Tibetaanse show opgevoerd. Het eten was lekkerrrr, behalve de longen van 't lam; die hebben we bij Basil op z'n bord gepoot! Die lust toch alles! Why not?! (zou Basil hebben gezegd!)

Morgen vliegen we terug naar Kathmandu en vanuit daar gaan we naar 't Chitwan national park!
Tot dan!

Liefs,
Tes & Lied

(PS: misschien proberen we nog wat foto's te plaatsen, kijken of 't lukt!!)

• 17 Juli 2009 - 14:04

JJ:

De foto's zien er echt super uit! Ik ben ontzettend jaloers op je! Geniet er van. JJ

• 17 Juli 2009 - 14:06

Cees:

Weer een gaaf verhaal meiden..
    Dat had ik trouwens wel willen zien toen Tessa even lekker uit haar dak ging...hahah
    Have fun nog.

xx

• 17 Juli 2009 - 15:13

Mam:

Waaauw!!
    Wat een prachtig verhaal en fantastische foto's!!
    Jullie boffen ook met het weer, want normaliter is het regenseizoen en op jullie foto's is het stralend weer!!
    Geniet van je laatste dag in Tibet en een goede reis terug naar Kathmandu!!
    En hou je rugzak goed in de gaten... mocht je hem weer kwijtraken , dan weet ik inmiddels dat ze in Kathmandu een afgesloten ruimte hebben waar ze rugzakken sparen!!

• 17 Juli 2009 - 16:48

Dineke:

Ha nichtje en vriendin,

Heb net al jullie verhalen gelezen. Keileuk. Ik ben namelijk op vakantie met mam naar Scheveningen... Tja verschil moet er wezen. En toen zijn we dus ook even langs Noordwijk gegaan. Geniet er van hé!Het lijkt me super! Liefs van Dineke

• 17 Juli 2009 - 18:48

Jeanette:

Hoi lieve meiden, weer zoveel avontuur, ontmoetingen, views. het is aan jullie te zien hoezeer jullie hiervan genieten! Graag vervolg! Hollandse klapzoen, Jeanet

• 17 Juli 2009 - 18:52

Jan &Saapke:

Hoi Tessa en Liedeke,
    het klinkt allemaal erg goed.
    Zo nu en dan even van je afbijten, goed zo Tessa. Het zijn wel culinaire hoogstandjes die jullie verorberen...
    Geniet van de vakantie.

• 17 Juli 2009 - 21:01

Linda:

Leuk om jullie verhalen te lezen en vooral om alvast wat foto's te zien. Erg mooi! Geniet ervan! xxx lin

• 18 Juli 2009 - 07:19

Cis En Eelco:

hey,

heb je stiekem nog wat ballonnen over ? ging zeker net zo snel als op sumatra ;)
    hier nog een weekje, en dan vliegen we naar hong kong. hebben vandaag crocs gezien, echt crickey!
    morgen gaan we naar het great barrier reef, hopelijk veel tropische visjes en walvissen zien :)

xxx

• 19 Juli 2009 - 08:56

Lisa-fleur:

Wauw! Geweldige verhalen en foto's! Wat is het toch een prachtig land... De Tibetanen zijn engelen, we hebben zoveel mooie en lieve mensen ontmoet... En zo te zien jullie ook!

En zo grappig... wij hebben een zelfde foto van Everest... haha!

Heel veel plezier nog!
    Kus

• 22 Juli 2009 - 13:33

Joyce:

Hey meiden!!
    Wat een verhalen! Klinkt allemaal veel spannender dan die van mij in Cyprus. Wij zijn helaas alweer terug :( Gaat veel te snel voorbij, dus geniet er nog even van!

Dikke lebber ;) Sjorsssss