Dear Ladies and Jointlemen!
Door: Liedeke
Blijf op de hoogte en volg Liedeke
13 Juli 2007 | Thailand, Bangkok
Jeetje, daar zit je dan weer in Azie! En het is weer super!
Dinsdagmiddag zijn Juliet en ik op 't vliegtuig gestapt naar Londen. Daar hadden we een overstaptijd van 4 uur, dus we hebben ons eens even goed in kunnen lezen! :D
De reis naar Bangkok was erg lang, maar gelukkig hebben we wat kunnen slapen! Na de douane (gelukkig geen enkeltje Bangkwai) stond er al iemand van het hotel op ons te wachten. We werden in een luxe busje naar het hotel gebracht. Het is schoon, dicht bij China town en zeer centraal gelegen! Om even voor half 10 's avonds lagen we al dik te maffen, zo gaar waren we! :D
De volgende dag werden we om half 7 's ochtends door een busje opgehaald. We zijn eerst naar het oorlogsmuseum (WO2)geweest en hebben daarna een bezoek gebracht aan de begraafplaats, waar 6900 mensen begraven lagen die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de Thailand-Birma spoorlijn. Daar zijn in totaal 120000 (honderdtwintigduizend!!!) mensen bij omgekomen! Heel indrukwekkend dus! Daarna gingen we verder naar de beroemde Brigde over the river Kwai. Heel toevallig kwam er ook net een trein aan, lachen! Toen zijn we naar Kachanaburi gereden, van waar we de trein (gammel boemeltje) naar NamTok hebben genomen! Je had echt schitterende uitzichten en je reed over een brug waarbij je de bielzen kon horen kraken! Maar... we leven nog! :D Daarna hebben we nog een klein tochtje in een longtailboat door de jungle gemaakt. 's Avonds zijn we naar een markt geweest, Khao San Market, erg gezellig! Je kon er vanalles en nog wat kopen en lekker op straat eten! Dat hebben we dan ook gedaan! Heerlijk! En... voor nog geen 50 cent! Echt belachelijk! En we hebben beide een paar schoenen gekocht voor 9 euro! Haha!
Vandaag werden we weer zo vroeg opgehaald. Eerst zijn we naar een familiebedrijf gegaan die kokosnoten verwerkt tot kokosolie, -melk, en -producten. Daarna gingen we naar Damsoen Saduk, naar de Floating Market. Het laatste deel moesten we per longtailboat afleggen. Je voer door de khlongs, hele smalle kanalen. Echt geweldig! En onderweg zijn we een stuk of 5 varanen tegen gekomen! Eerst kwam de Floating Market ontzettend toeristisch over, maar toen we een stuk verder liepen, kwamen we bij de markt waar de lokale Thai hun boodschappen doen. Veel leuker dus! We hebben daar rondgehangen en 2 kokosnoten gekocht. Die hebben we op de rand van de khlond lekker leeggedronken en uitgelepeld! Heerlijk! En super vers! De Floating Market is een markt waar de lokale Thai in hun longtailboten hun waar proberen te verkopen. Het doet ontzettend gezellig aan!
Daarna zijn we naar een plaats gegaan waar ze houtsnijwerkjes maken en verkopen. Wederom leuk om te zien, maar het was duidelijk dat onze gids er zwaar commissie voor had gekregen om ons hier naar toe te brengen.... Deze gids sprak ontzettend goed Engels, in tegenstelling tot de gids van gisteren! Hij zei iedere keer weer: 'dear ladies and jointlemen'.. Hmm... En hij had wel meer van zulke uitspraken...! Erg lachwekkend! :D
Toen we vammiddag weer in ons hotel aankwamen, hebben we eerst eens even lekker geluierd. Daarna zijn we naar het Oriental Hotel gegaan (het beste hotel van de wereld!) Daar hebben we een kopje thee gedronken. Ze maakten er een hele show van! Stoel voor je aanschuiven, koekjes, limoentjes, kannetjes heet water en nog een groot glas koel water erbij! En dan alles voor een bedrag van 350 baht, 8 euro. Dat lijkt niet veel, maar als je bedenkt dat we gisteravond voor 50 cent p.p. hebben gegeten is 't echt belachelijk!!
Zometeen gaan we in een restaurant eten. Het heet Cabbages and Condoms. Deze tip kregen we van een paar Hollanders, ik ben erg benieuwd! :D
Morgen gaan we met de trein naar Chiang Mai, een rit van 12 uur. Maar eerst 's ochtends nog even naar de Wat Pho en als we nog tijd hebben gaan we ook nog naar het Grand Palace! We zien wel en doen alles rustig aan!
Als je het leuk vindt om ook de reisverhalen en foto's van Juliet te zien, kun je ook even op haar site kijken: www.juliettekemp.waarbenjij.nu
Ik zet nu geen foto's op mijn site, na dat fiasco van vorig jaar durf ik het niet meer aan!
Bedankt voor alle leuke berichtjes/mailtjes en smsjes! Hartstikke leuk om te ontvangen! Wij gaan nu richting Cabbages and Condoms! haha!
Veel liefs voor nu en tot later!!
xxx Liedeke
13 Juli 2007 - 14:16
Byron:
Heey Lady!
Wat leuk en gaaf allemaal! Klinkt als een goed begin. Veel plezier nog!
Maar euhh...'jointlemen'?? Dat is toch een grapje neem ik aan :p
Haha Groetjes! -
13 Juli 2007 - 14:40
Sjoukje:
hoi Liedeke en Juliette! Zo te horen hebben jullie al veel gedaan. Ik herken het meeste, leuk om te lezen! Ik vertrek morgen voor 2 weken naar Sicilie, dus zal even niet kunnen lezen. Maar ik wens jullie allebei een super trip!! Geniet ervan! En.. doe voorzichtig. Vorig jaar was mijn i-pod, telefoonoplader en cash geld gejat! Bye bye xxx sjoukje -
13 Juli 2007 - 19:33
ALEX:
hey girl. i think i got most of it.heel belakkelig...;) good to know you're doing fine. hope you have a TERRIFIC tiime and looking forward to a meeting in ams in september...enjoy and love ya, alexxx -
13 Juli 2007 - 20:28
Mam:
Hee lieve dochter van me!!
Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt!
En wat een gek idee dat jij daar nu in Bangkok rond loopt; ik was maar nauwelijks ouder dan jij nu bent toen ik er voor het eerst kwam en keek ook mijn ogen uit!Aardige mensen daar he?
Hoop dat je nog tijd vindt om het Grand palace te bekijken; dat moet je echt gezien hebben.Toen ik las van je tea-party op het terras van het Oriëntal werd ik accuut jaloers!!!Geniet er maar lekker van.
en roze schoenen voor een prikkie--jullie zijn al helemaal in vakantie stemming!
Veel plezier en een kus.
Mam -
14 Juli 2007 - 08:52
Cis:
hello ladie,
leuk om je berichten te lezen. klinkt allemaal wel bekend in de oren :) jullie hebben al een hoop gedaan zeg, super. jullie zullen wel bek af zijn, maar als je in bangkok bent moet je het ook goed doen. the bridge over the river kwai, lijkt me erg indrukwekkend om te zien, en vooral het verhaal hierachter. waarschijnlijk zitten jullie nu in de trein naar chiang mai, daar kunnen jullie waarschijnlijk wel even bijkomen ;).
ik ga nu ff foto's kijken op de site van juliette.
tot mails.
xxx cis -
14 Juli 2007 - 11:09
Ria:
Hallo Liedeke,
Leuk weer je site te openen. Wat heb je in een korte tijd al veel gezien.
We gaan je natuurlijk weer volgen.
We wensen je heel veel reis plezier en mooie indrukken toe. Gelijk dat je geen foto`s er op zet heb je die stress niet.
Tot het volgende berichtje
Groetjes Kees en Ria -
20 Juli 2007 - 12:52
Krista :
Hee Liedeke,
Na ons gezellige gesprek op lieke d'r verjaardag ben ik je nu ook echt aan het volgen. Heb ook inmiddels mn ticket geboekt en vertrek 23 okt. Nu ik jou verhalen zo lees kan ik helemaal niet meer wachten.
Ik wil ongeveer dezelfde route doen, dus kan me lekker inlezen via je site, blijf dus vooral lekker doorschrijven en natuurlijk genieten!
Groetjes